Valentin - A Valentin név jelentése, Valentin névnapjai, Valentin név becézése és más érdekességek:

● A Valentin név eredete: latin

● A Valentin név jelentése:

erős, egészséges

● A Valentin név becézése / Valentin becenevei:

Vali, Valkó, Valus, Valusz, Lenti, Lentin, Tin, Tintin

● Valentin névnapja:

január 7.február 14.március 16.július 25.november 3.
● A Valentin név típusa: V betűs férfi név / fiúnév
● A Valentin név előfordulási gyakorisága: Ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Valentin névről? Görgess lejjebb!
A Valentin az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Valentin névről

● A Valentin név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Valentin név számmisztikai elemzése:
V ( 4 ) + A ( 1 ) + L ( 3 ) + E ( 5 ) + N ( 5 ) + T ( 2 ) + I ( 9 ) + N ( 5 ) = 34 ( 3 + 4 )
A Valentin névszáma: 7
A 7-es szám jegyében született ember életét a bölcsesség, az okkult tudás és a titkok jellemzik. Olyan tudás  birtokosai, amivel egyszerűen irányíthatják a többieket. Könnyedén felszínre hozzák még a legtitkosabb érzéseket, gondolatokat is, szinte belelátnak másokba. Nagyon erősek a megérzéseik is, amiket az élet minden területén kamatoztatnak. Erős akaratukkal könnyedén manipulálják a környezetüket is, de sosem élnek vissza a képességeikkel.

● A Valentin név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Valentin név ? Jó helyen jársz!
A Valentin: 8 betűből álló férfi név / fiúnév
A Valentin név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Valentin név magánhangzói: A, E, I,
A Valentin név mássalhangzói: L, N, T, V,
A Valentin név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Valentin névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Valentin névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 150 db V betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 84 női név / lány név és 66 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
V betűs női nevek / lánynevek listája V betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Valentin névvel kapcsolatban. a Valentin név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Valentin név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Valentin név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Valentin névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Valentin név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Valentin nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Valentin névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!