Vajta - A Vajta név jelentése, Vajta névnapjai, Vajta név becézése és más érdekességek:

● A Vajta név eredete: magyar - török

● A Vajta név jelentése:

gazdag, bő ( A Bojta alakváltozata )

● A Vajta név becézése / Vajta becenevei:

Vajti, Vajtu, Vajkó, Vajtu, Vajtocska, Vajacska, Vajka, Ajta, Ajtácska

● Vajta névnapja:

április 24.december 20.
● A Vajta név típusa: V betűs férfi név / fiúnév
● A Vajta név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Vajta névről? Görgess lejjebb!
A Vajta az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Vajta névről

● A Vajta név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Vajta név számmisztikai elemzése:
V ( 4 ) + A ( 1 ) + J ( 1 ) + T ( 2 ) + A ( 1 ) = 9 ( 9 )
A Vajta névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Vajta név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Vajta név ? Jó helyen jársz!
A Vajta: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Vajta név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Vajta név magánhangzói: A,
A Vajta név mássalhangzói: J, T, V,
A Vajta név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Vajta névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Vajta névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 150 db V betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 84 női név / lány név és 66 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
V betűs női nevek / lánynevek listája V betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Vajta névvel kapcsolatban. a Vajta név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Vajta név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Vajta név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Vajta névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Vajta név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Vajta nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Vajta névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!