Valdemár - A Valdemár név jelentése, Valdemár névnapjai, Valdemár név becézése és más érdekességek:

● A Valdemár név eredete: germán

● A Valdemár név jelentése:

tevékeny / híres uralkodó

● A Valdemár név becézése / Valdemár becenevei:

Valdó, Valdus, Valdusz, Demir, Demkó, Demárka, Márka, Márkó, Márku

● Valdemár névnapja:

február 27.
● A Valdemár név típusa: V betűs férfi név / fiúnév
● A Valdemár név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Valdemár névről? Görgess lejjebb!
A Valdemár az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Valdemár névről

● A Valdemár név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Valdemár név számmisztikai elemzése:
V ( 4 ) + A ( 1 ) + L ( 3 ) + D ( 4 ) + E ( 5 ) + M ( 4 ) + Á ( 1 ) + R ( 9 ) = 31 ( 3 + 1 )
A Valdemár névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● A Valdemár név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Valdemár név ? Jó helyen jársz!
A Valdemár: 8 betűből álló férfi név / fiúnév
A Valdemár név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Valdemár név magánhangzói: A, Á, E,
A Valdemár név mássalhangzói: D, L, M, R, V,
A Valdemár név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Valdemár névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Valdemár névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 148 db V betűvel kezdődő anyagkönyvezhető név van. Ebből 78 női név / lány név és 62 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
V betűs női nevek / lánynevek listája V betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Valdemár névvel kapcsolatban. a Valdemár név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Valdemár név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Valdemár név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Valdemár névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Valdemár név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Valdemár nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Valdemár névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!