Nyék - A Nyék név jelentése, Nyék névnapjai, Nyék név becézése és más érdekességek:

● A Nyék név eredete: magyar

● A Nyék név jelentése:

gyepü, határvidék, kerítés, sövény

● A Nyék név becézése / Nyék becenevei:

Nyéki, Nyékus, Nyékuka, Nyékó, Éku, Ékó

● Nyék névnapja:

május 5.május 26.
● A Nyék név típusa: N betűs férfi név / fiúnév
● A Nyék név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Nyék névről? Görgess lejjebb!
A Nyék az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Nyék névről

● A Nyék név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Nyék név számmisztikai elemzése:
N ( 5 ) + Y ( 7 ) + É ( 5 ) + K ( 2 ) = 19 ( 1 + 9 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Nyék névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Nyék név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Nyék név ? Jó helyen jársz!
A Nyék: 4 betűből álló férfi név / fiúnév
A Nyék név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Nyék név magánhangzói: É,
A Nyék név mássalhangzói: NY, K,
A Nyék név szótagszáma: 1 szótagú férfi név / fiúnév

A Nyék névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Nyék névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 205 db N betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 133 női név / lány név és 72 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
N betűs női nevek / lánynevek listája N betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Nyék névvel kapcsolatban. a Nyék név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Nyék név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Nyék név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Nyék névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Nyék név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Nyék nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Nyék névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!