Pentele - A Pentele név jelentése, Pentele névnapjai, Pentele név becézése és más érdekességek:

● A Pentele név eredete: magyar - görög

● A Pentele név jelentése:

könyörületes ( A Pantaleon régi magyar megfelelője )

● A Pentele név becézése / Pentele becenevei:

Pentus, Pentike, Pentuka, Tele, Telus, Telkó

● Pentele névnapja:

július 27.
● A Pentele név típusa: P betűs férfi név / fiúnév
● A Pentele név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Pentele névről? Görgess lejjebb!
A Pentele az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Pentele névről

● A Pentele név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Pentele név számmisztikai elemzése:
P ( 7 ) + E ( 5 ) + N ( 5 ) + T ( 2 ) + E ( 5 ) + L ( 3 ) + E ( 5 ) = 32 ( 3 + 2 )
A Pentele névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Pentele név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Pentele név ? Jó helyen jársz!
A Pentele: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Pentele név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Pentele név magánhangzói: E,
A Pentele név mássalhangzói: L, N, P, T,
A Pentele név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Pentele névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Pentele névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 116 db P betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 69 női név / lány név és 47 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
P betűs női nevek / lánynevek listája P betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Pentele névvel kapcsolatban. a Pentele név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Pentele név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Pentele név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Pentele névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Pentele név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Pentele nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Pentele névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!