Lilla - A Lilla név jelentése, Lilla névnapjai, Lilla név becézése és más érdekességek:

● A Lilla név eredete: magyar - latin

● A Lilla név jelentése:

Lüdiából való nő, ólomszürke, kékes ( A Lídia és Lívia régi magyar becézőjéből önállósult. )

● A Lilla név becézése / Lilla becenevei:

Lillácska, Lillus, Lillu, Lilluka

● Lilla névnapja:

február 12.február 16.július 11.
● A Lilla név típusa: L betűs női név / lánynév
● A Lilla név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Lilla névről? Görgess lejjebb!
A Lilla az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Lilla névről

● A Lilla név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Lilla név számmisztikai elemzése:
L ( 3 ) + I ( 9 ) + L ( 3 ) + L ( 3 ) + A ( 1 ) = 19 ( 1 + 9 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Lilla névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Lilla név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Lilla név ? Jó helyen jársz!
A Lilla: 5 betűből álló női név / lánynév
A Lilla név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Lilla név magánhangzói: A, I,
A Lilla név mássalhangzói: L,
A Lilla név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Lilla névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Lilla névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 253 db L betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 178 női név / lány név és 75 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
L betűs női nevek / lánynevek listája L betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Lilla névvel kapcsolatban. a Lilla név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Lilla név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Lilla név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Lilla névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Lilla név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Lilla nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Lilla névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!