Urbán - Az Urbán név jelentése, Urbán névnapjai, Urbán név becézése és más érdekességek:

● Az Urbán név eredete: latin

● Az Urbán név jelentése:

városi, finom, művelt, udvarias ( Az Orbán régebbi alakváltozata. )

● Az Urbán név becézése / Urbán becenevei:

Urbánus, Urbi, Urbus, Bánka, Bánci, Urbánka

● Urbán névnapja:

április 1.május 25.június 29.december 19.
● Az Urbán név típusa: U betűs férfi név / fiúnév
● Az Urbán név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Urbán névről? Görgess lejjebb!
Az Urbán az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Urbán névről

● Az Urbán név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Urbán név számmisztikai elemzése:
U ( 3 ) + R ( 9 ) + B ( 2 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) = 20 ( 2 + 0 )
Az Urbán névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● Az Urbán név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Urbán név ? Jó helyen jársz!
Az Urbán: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Urbán név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
Az Urbán név magánhangzói: Á, U,
Az Urbán név mássalhangzói: B, N, R,
Az Urbán név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

Az Urbán névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Urbán névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 29 db U betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 10 női név / lány név és 19 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
U betűs női nevek / lánynevek listája U betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Urbán névvel kapcsolatban. az Urbán név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Urbán név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Urbán név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Urbán névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Urbán név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Urbán nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Urbán névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!