Uriel - Az Uriel név jelentése, Uriel névnapjai, Uriel név becézése és más érdekességek:

● Az Uriel név eredete: héber

● Az Uriel név jelentése:

Isten az én világosságom

● Az Uriel név becézése / Uriel becenevei:

Uri, Urika, Urci, Uresz, Ureszka, Urcsi, Riel

● Uriel névnapja:

január 14.
● Az Uriel név típusa: U betűs férfi név / fiúnév
● Az Uriel név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Uriel névről? Görgess lejjebb!
Az Uriel az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Uriel névről

● Az Uriel név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Uriel név számmisztikai elemzése:
U ( 3 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + E ( 5 ) + L ( 3 ) = 29 ( 2 + 9 ) = 11 ( 1 + 1 )
Az Uriel névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● Az Uriel név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Uriel név ? Jó helyen jársz!
Az Uriel: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Uriel név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
Az Uriel név magánhangzói: E, I, U,
Az Uriel név mássalhangzói: L, R,
Az Uriel név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

Az Uriel névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Uriel névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 29 db U betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 10 női név / lány név és 19 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
U betűs női nevek / lánynevek listája U betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Uriel névvel kapcsolatban. az Uriel név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Uriel név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Uriel név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Uriel névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Uriel név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Uriel nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Uriel névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!