Vida - A Vida név jelentése, Vida névnapjai, Vida név becézése és más érdekességek:

● A Vida név eredete: szláv - latin

● A Vida név jelentése:

szíves, jóindulatú, készséges ( A Vid régi alakváltozata )

● A Vida név becézése / Vida becenevei:

Vidi, Vidus, Viduka, Vidó, Vidu, Vidka, Viduka

● Vida névnapja:

július 15.június 15.
● A Vida név típusa: V betűs férfi név / fiúnév
● A Vida név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Vida névről? Görgess lejjebb!
A Vida az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Vida névről

● A Vida név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Vida név számmisztikai elemzése:
V ( 4 ) + I ( 9 ) + D ( 4 ) + A ( 1 ) = 18 ( 1 + 8 )
A Vida névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Vida név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Vida név ? Jó helyen jársz!
A Vida: 4 betűből álló férfi név / fiúnév
A Vida név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Vida név magánhangzói: A, I,
A Vida név mássalhangzói: D, V,
A Vida név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Vida névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Vida névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 148 db V betűvel kezdődő anyagkönyvezhető név van. Ebből 78 női név / lány név és 62 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
V betűs női nevek / lánynevek listája V betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Vida névvel kapcsolatban. a Vida név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Vida név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Vida név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Vida névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Vida név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Vida nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Vida névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!