Vojta - A Vojta név jelentése, Vojta névnapjai, Vojta név becézése és más érdekességek:

● A Vojta név eredete: szláv

● A Vojta név jelentése:

háborút kedvelő, katonákat vigasztaló

● A Vojta név becézése / Vojta becenevei:

Vojti, Vojtika, Vojtu, Vojtuska, Vojtu

● Vojta névnapja:

április 23.
● A Vojta név típusa: V betűs férfi név / fiúnév
● A Vojta név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Vojta névről? Görgess lejjebb!
A Vojta az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Vojta névről

● A Vojta név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Vojta név számmisztikai elemzése:
V ( 4 ) + O ( 6 ) + J ( 1 ) + T ( 2 ) + A ( 1 ) = 14 ( 1 + 4 )
A Vojta névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Vojta név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Vojta név ? Jó helyen jársz!
A Vojta: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Vojta név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Vojta név magánhangzói: A, O,
A Vojta név mássalhangzói: J, T, V,
A Vojta név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Vojta névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Vojta névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 150 db V betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 84 női név / lány név és 66 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
V betűs női nevek / lánynevek listája V betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Vojta névvel kapcsolatban. a Vojta név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Vojta név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Vojta név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Vojta névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Vojta név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Vojta nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Vojta névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!