Antea - Az Antea név jelentése, Antea névnapjai, Antea név becézése és más érdekességek:

● Az Antea név eredete: görög

● Az Antea név jelentése:

virágos

● Az Antea név becézése / Antea becenevei:

Tea, Ani, Anika, Teus

● Antea névnapja:

február 27.
● Az Antea név típusa: A betűs női név / lánynév
● Az Antea név előfordulási gyakorisága: Ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Antea névről? Görgess lejjebb!
Az Antea az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Antea névről

● Az Antea név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Antea név számmisztikai elemzése:
A ( 1 ) + N ( 5 ) + T ( 2 ) + E ( 5 ) + A ( 1 ) = 14 ( 1 + 4 )
Az Antea névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● Az Antea név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Antea név ? Jó helyen jársz!
Az Antea: 5 betűből álló női név / lánynév
Az Antea név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
Az Antea név magánhangzói: A, E,
Az Antea név mássalhangzói: N, T,
Az Antea név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

Az Antea névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Antea névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 515 db A betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 331 női név / lány név és 184 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
A betűs női nevek / lánynevek listája A betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Antea névvel kapcsolatban. az Antea név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Antea név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Antea név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Antea névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Antea név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Antea nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Antea névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!