Jáhel - A Jáhel név jelentése, Jáhel névnapjai, Jáhel név becézése és más érdekességek:

● A Jáhel név eredete: héber ( bibliai )

● A Jáhel név jelentése:

kőszáli kecske, zerge

● A Jáhel név becézése / Jáhel becenevei:

Jáhélka, Jáhéli, Éli, Élka, Élcsi

● Jáhel névnapja:

február 8.
● A Jáhel név típusa: J betűs női név / lánynév
● A Jáhel név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Jáhel névről? Görgess lejjebb!
A Jáhel az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Jáhel névről

● A Jáhel név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Jáhel név számmisztikai elemzése:
J ( 1 ) + Á ( 1 ) + H ( 8 ) + E ( 5 ) + L ( 3 ) = 18 ( 1 + 8 )
A Jáhel névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Jáhel név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Jáhel név ? Jó helyen jársz!
A Jáhel: 5 betűből álló női név / lánynév
A Jáhel név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Jáhel név magánhangzói: Á, E,
A Jáhel név mássalhangzói: H, J, L,
A Jáhel név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Jáhel névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Jáhel névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 143 db J betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 80 női név / lány név és 63 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
J betűs női nevek / lánynevek listája J betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Jáhel névvel kapcsolatban. a Jáhel név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Jáhel név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Jáhel név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Jáhel névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Jáhel név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Jáhel nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Jáhel névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!