Roxána - A Roxána név jelentése, Roxána névnapjai, Roxána név becézése és más érdekességek:

● A Roxána név eredete: perzsa - görög

● A Roxána név jelentése:

világos, ragyogó

● A Roxána név becézése / Roxána becenevei:

Roxi, Roxika, Roxánka, Xáni, Xánus, Xánka, Roxica

● Roxána névnapja:

január 17.június 11.szeptember 14.
● A Roxána név típusa: R betűs női név / lánynév
● A Roxána név előfordulási gyakorisága: Ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Roxána névről? Görgess lejjebb!
A Roxána az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Roxána névről

● A Roxána név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Roxána név számmisztikai elemzése:
R ( 9 ) + O ( 6 ) + X ( 6 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) + A ( 1 ) = 28 ( 2 + 8 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Roxána névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Roxána név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Roxána név ? Jó helyen jársz!
A Roxána: 6 betűből álló női név / lánynév
A Roxána név hangrendje: mély hangrendű női név / lánynév
A Roxána név magánhangzói: A, Á, O,
A Roxána név mássalhangzói: N, R, X,
A Roxána név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Roxána névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Roxána névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 213 db R betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 105 női név / lány név és 108 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
R betűs női nevek / lánynevek listája R betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Roxána névvel kapcsolatban. a Roxána név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Roxána név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Roxána név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Roxána névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Roxána név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Roxána nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Roxána névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!