Roxán - A Roxán név jelentése, Roxán névnapjai, Roxán név becézése és más érdekességek:

● A Roxán név eredete: perzsa - görög

● A Roxán név jelentése:

világos, ragyogó ( A Roxána alakváltozata )

● A Roxán név becézése / Roxán becenevei:

Roxi, Roxika, Roxánka, Xáni, Xánus, Xánka, Roxica

● Roxán névnapja:

január 17.június 11.szeptember 14.
● A Roxán név típusa: R betűs női név / lánynév
● A Roxán név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Roxán névről? Görgess lejjebb!
A Roxán az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Roxán névről

● A Roxán név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Roxán név számmisztikai elemzése:
R ( 9 ) + O ( 6 ) + X ( 6 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) = 27 ( 2 + 7 )
A Roxán névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Roxán név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Roxán név ? Jó helyen jársz!
A Roxán: 5 betűből álló női név / lánynév
A Roxán név hangrendje: mély hangrendű női név / lánynév
A Roxán név magánhangzói: Á, O,
A Roxán név mássalhangzói: N, R, X,
A Roxán név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Roxán névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Roxán névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 210 db R betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 104 női név / lány név és 106 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
R betűs női nevek / lánynevek listája R betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Roxán névvel kapcsolatban. a Roxán név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Roxán név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Roxán név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Roxán névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Roxán név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Roxán nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Roxán névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!