Dormán - A Dormán név jelentése, Dormán névnapjai, Dormán név becézése és más érdekességek:

● A Dormán név eredete: török - magyar

● A Dormán név jelentése:

( meg ) áll

● A Dormán név becézése / Dormán becenevei:

Dormi, Dormus, Dormika, Ormi, Ormika, Máni, Mánka

● Dormán névnapja:

január 22.november 30.
● A Dormán név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Dormán név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Dormán névről? Görgess lejjebb!
A Dormán az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Dormán névről

● A Dormán név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Dormán név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + O ( 6 ) + R ( 9 ) + M ( 4 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) = 29 ( 2 + 9 ) = 11 ( 1 + 1 )
A Dormán névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● A Dormán név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Dormán név ? Jó helyen jársz!
A Dormán: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Dormán név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Dormán név magánhangzói: Á, O,
A Dormán név mássalhangzói: D, M, N, R,
A Dormán név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Dormán névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Dormán névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 220 db D betűvel kezdődő anyagkönyvezhető név van. Ebből 115 női név / lány név és 93 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Dormán névvel kapcsolatban. a Dormán név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Dormán név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Dormán név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Dormán névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Dormán név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Dormán nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Dormán névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!