Domonkos - A Domonkos név jelentése, Domonkos névnapjai, Domonkos név becézése és más érdekességek:

● A Domonkos név eredete: latin

● A Domonkos név jelentése:

Úrhoz tartozó, Istennek szentelt, vasárnap született

● A Domonkos név becézése / Domonkos becenevei:

Domi, Domika, Domcsi, Doma, Onkos, Onkoska

● Domonkos névnapja:

október 14.
● A Domonkos név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Domonkos név előfordulási gyakorisága: Közepesen gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Domonkos névről? Görgess lejjebb!
A Domonkos az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Domonkos névről

● A Domonkos név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Domonkos név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + O ( 6 ) + M ( 4 ) + O ( 6 ) + N ( 5 ) + K ( 2 ) + O ( 6 ) + S ( 1 ) = 34 ( 3 + 4 )
A Domonkos névszáma: 7
A 7-es szám jegyében született ember életét a bölcsesség, az okkult tudás és a titkok jellemzik. Olyan tudás  birtokosai, amivel egyszerűen irányíthatják a többieket. Könnyedén felszínre hozzák még a legtitkosabb érzéseket, gondolatokat is, szinte belelátnak másokba. Nagyon erősek a megérzéseik is, amiket az élet minden területén kamatoztatnak. Erős akaratukkal könnyedén manipulálják a környezetüket is, de sosem élnek vissza a képességeikkel.

● A Domonkos név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Domonkos név ? Jó helyen jársz!
A Domonkos: 8 betűből álló férfi név / fiúnév
A Domonkos név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Domonkos név magánhangzói: O,
A Domonkos név mássalhangzói: D, K, M, N, S,
A Domonkos név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Domonkos névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Domonkos névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 220 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 121 női név / lány név és 99 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Domonkos névvel kapcsolatban. a Domonkos név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Domonkos név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Domonkos név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Domonkos névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Domonkos név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Domonkos nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Domonkos névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!