Kartal - A Kartal név jelentése, Kartal névnapjai, Kartal név becézése és más érdekességek:

● A Kartal név eredete: török - magyar

● A Kartal név jelentése:

kánya, sas

● A Kartal név becézése / Kartal becenevei:

Karti, kartalka, Artal, Arti, Artusz, Kartu, Kartuka

● Kartal névnapja:

március 23.
● A Kartal név típusa: K betűs férfi név / fiúnév
● A Kartal név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Kartal névről? Görgess lejjebb!
A Kartal az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Kartal névről

● A Kartal név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Kartal név számmisztikai elemzése:
K ( 2 ) + A ( 1 ) + R ( 9 ) + T ( 2 ) + A ( 1 ) + L ( 3 ) = 18 ( 1 + 8 )
A Kartal névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Kartal név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Kartal név ? Jó helyen jársz!
A Kartal: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Kartal név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Kartal név magánhangzói: A,
A Kartal név mássalhangzói: K, L, R, T,
A Kartal név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Kartal névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Kartal névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 280 db K betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 135 női név / lány név és 145 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
K betűs női nevek / lánynevek listája K betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Kartal névvel kapcsolatban. a Kartal név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Kartal név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Kartal név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Kartal névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Kartal név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Kartal nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Kartal névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!