Gyöngyös - A Gyöngyös név jelentése, Gyöngyös névnapjai, Gyöngyös név becézése és más érdekességek:

● A Gyöngyös név eredete: magyar

● A Gyöngyös név jelentése:

gyöngy ( A Gyöngy név alakváltozata )

● A Gyöngyös név becézése / Gyöngyös becenevei:

Gyöngyike, Gyöngy, Gyöngyi, Gyöngyöske, Gyöngyke, Öngyi, Öngyu

● Gyöngyös névnapja:

május 12.május 14.október 23.
● A Gyöngyös név típusa: G betűs női név / lánynév
● A Gyöngyös név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Gyöngyös névről? Görgess lejjebb!
A Gyöngyös az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Gyöngyös névről

● A Gyöngyös név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Gyöngyös név számmisztikai elemzése:
G ( 7 ) + Y ( 7 ) + Ö ( 7 ) + N ( 5 ) + G ( 7 ) + Y ( 7 ) + Ö ( 7 ) + S ( 1 ) = 48 ( 4 + 8 ) = 12 ( 1 + 2 )
A Gyöngyös névszáma: 3
A 3-as szám jegyében született ember örök kételkedő. Mindennel / mindenkivel ellenkezik, és éppen ebből az állandó feszültségből képes megalkotni a legtökéletesebb egységet. Erős a fantáziája, ugyanakkor meglehetősen gyakorlatias is az élet minden területén.  Legfontosabb célja a világ jobbá tétele, az ellentétek megszüntetése és ezért bármikor tenni is képes. A váratlan felemelkedés, az elérhetetlennek vélt siker és gazdagság megtalálása jellemzi.

● A Gyöngyös név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Gyöngyös név ? Jó helyen jársz!
A Gyöngyös: 8 betűből álló női név / lánynév
A Gyöngyös név hangrendje: magas hangrendű női név / lánynév
A Gyöngyös név magánhangzói: Ö,
A Gyöngyös név mássalhangzói: GY, N, S,
A Gyöngyös név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Gyöngyös névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Gyöngyös névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 126 db G betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 56 női név / lány név és 70 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
G betűs női nevek / lánynevek listája G betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Gyöngyös névvel kapcsolatban. a Gyöngyös név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Gyöngyös név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Gyöngyös név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Gyöngyös névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Gyöngyös név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Gyöngyös nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Gyöngyös névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!