Kassziopeia - A Kassziopeia név jelentése, Kassziopeia névnapjai, Kassziopeia név becézése és más érdekességek:

● A Kassziopeia név eredete: görög (mitológiai)

● A Kassziopeia név jelentése:

kasszia nektár ( A csillagkép / görög királyné elnevezése után )

● A Kassziopeia név becézése / Kassziopeia becenevei:

Kasszi, Kasszu, Szio, Kassz, Kaszka

● Kassziopeia névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● A Kassziopeia név típusa: K betűs női név / lánynév
● A Kassziopeia név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Kassziopeia névről? Görgess lejjebb!
A Kassziopeia az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Kassziopeia névről

● A Kassziopeia név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Kassziopeia név számmisztikai elemzése:
K ( 2 ) + A ( 1 ) + S ( 1 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) + I ( 9 ) + O ( 6 ) + P ( 7 ) + E ( 5 ) + I ( 9 ) + A ( 1 ) = 50 ( 5 + 0 )
A Kassziopeia névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Kassziopeia név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Kassziopeia név ? Jó helyen jársz!
A Kassziopeia: 11 betűből álló női név / lánynév
A Kassziopeia név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Kassziopeia név magánhangzói: A, E, I, O,
A Kassziopeia név mássalhangzói: SZ, K, P, S,
A Kassziopeia név szótagszáma: 6 szótagú női név / lánynév

A Kassziopeia névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Kassziopeia névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 281 db K betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 135 női név / lány név és 146 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
K betűs női nevek / lánynevek listája K betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Kassziopeia névvel kapcsolatban. a Kassziopeia név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Kassziopeia név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Kassziopeia név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Kassziopeia névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Kassziopeia név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Kassziopeia nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Kassziopeia névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!