Teréz - A Teréz név jelentése, Teréz névnapjai, Teréz név becézése és más érdekességek:

● A Teréz név eredete: görög

● A Teréz név jelentése:

( e helyről ) származó, arató, szüretelő, vadásznő ( A Terézia rövidülése ).

● A Teréz név becézése / Teréz becenevei:

Teri, Terka, Terus, Terci, Terike, Rézi, Rézka, Terézke

● Teréz névnapja:

október 15.
● A Teréz név típusa: T betűs női név / lánynév
● A Teréz név előfordulási gyakorisága: Ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Teréz névről? Görgess lejjebb!
A Teréz az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Teréz névről

● A Teréz név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Teréz név számmisztikai elemzése:
T ( 2 ) + E ( 5 ) + R ( 9 ) + É ( 5 ) + Z ( 8 ) = 29 ( 2 + 9 ) = 11 ( 1 + 1 )
A Teréz névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● A Teréz név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Teréz név ? Jó helyen jársz!
A Teréz: 5 betűből álló női név / lánynév
A Teréz név hangrendje: magas hangrendű női név / lánynév
A Teréz név magánhangzói: E, É,
A Teréz név mássalhangzói: R, T, Z,
A Teréz név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Teréz névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Teréz névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 182 db T betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 93 női név / lány név és 89 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
T betűs női nevek / lánynevek listája T betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Teréz névvel kapcsolatban. a Teréz név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Teréz név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Teréz név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Teréz névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Teréz név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Teréz nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Teréz névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!