Gergő - A Gergő név jelentése, Gergő névnapjai, Gergő név becézése és más érdekességek:

● A Gergő név eredete: görög

● A Gergő név jelentése:

éberen őrködő ( A Gergely név önállósult becézője )

● A Gergő név becézése / Gergő becenevei:

Gera, Gerő, Geri, Gerike, Gergőke, Gergőcske, Gergi, Gerus, Gegőce

● Gergő névnapja:

november 17.
● A Gergő név típusa: G betűs férfi név / fiúnév
● A Gergő név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Gergő névről? Görgess lejjebb!
A Gergő az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Gergő névről

● A Gergő név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Gergő név számmisztikai elemzése:
G ( 7 ) + E ( 5 ) + R ( 9 ) + G ( 7 ) + Ő ( 7 ) = 35 ( 3 + 5 )
A Gergő névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● A Gergő név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Gergő név ? Jó helyen jársz!
A Gergő: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Gergő név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Gergő név magánhangzói: E, Ő,
A Gergő név mássalhangzói: G, R,
A Gergő név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Gergő névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Gergő névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 127 db G betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 57 női név / lány név és 70 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
G betűs női nevek / lánynevek listája G betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Gergő névvel kapcsolatban. a Gergő név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Gergő név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Gergő név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Gergő névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Gergő név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Gergő nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Gergő névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!