Gedő - A Gedő név jelentése, Gedő névnapjai, Gedő név becézése és más érdekességek:

● A Gedő név eredete: héber

● A Gedő név jelentése:

kétélű kar, kardforgató, sebzett kezű, romboló, pusztító ( A Gedeon önállósult becézője )

● A Gedő név becézése / Gedő becenevei:

Gedi, Gedus, Gedőke, Dőke, Döki

● Gedő névnapja:

március 28.szeptember 1.október 10.
● A Gedő név típusa: G betűs férfi név / fiúnév
● A Gedő név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Gedő névről? Görgess lejjebb!
A Gedő az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Gedő névről

● A Gedő név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Gedő név számmisztikai elemzése:
G ( 7 ) + E ( 5 ) + D ( 4 ) + Ő ( 4 ) = 20 ( 2 + 0 )
A Gedő névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● A Gedő név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Gedő név ? Jó helyen jársz!
A Gedő: 4 betűből álló férfi név / fiúnév
A Gedő név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Gedő név magánhangzói: E, Ő,
A Gedő név mássalhangzói: D, G,
A Gedő név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Gedő névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Gedő névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 126 db G betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 56 női név / lány név és 70 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
G betűs női nevek / lánynevek listája G betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Gedő névvel kapcsolatban. a Gedő név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Gedő név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Gedő név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Gedő névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Gedő név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Gedő nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Gedő névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!