Gejza - A Gejza név jelentése, Gejza névnapjai, Gejza név becézése és más érdekességek:

● A Gejza név eredete: magyar

● A Gejza név jelentése:

hercegecske ( A Géza név egyik újkori alakváltozata )

● A Gejza név becézése / Gejza becenevei:

Gejzi, Gejzus, Gejzuka, Gejzike

● Gejza névnapja:

március 28.szeptember 1.október 10.
● A Gejza név típusa: G betűs férfi név / fiúnév
● A Gejza név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Gejza névről? Görgess lejjebb!
A Gejza az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Gejza névről

● A Gejza név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Gejza név számmisztikai elemzése:
G ( 7 ) + E ( 5 ) + J ( 1 ) + Z ( 8 ) + A ( 1 ) = 22 ( 2 + 2 )
A Gejza névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● A Gejza név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Gejza név ? Jó helyen jársz!
A Gejza: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Gejza név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Gejza név magánhangzói: A, E,
A Gejza név mássalhangzói: G, J, Z,
A Gejza név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Gejza névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Gejza névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 127 db G betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 57 női név / lány név és 70 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
G betűs női nevek / lánynevek listája G betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Gejza névvel kapcsolatban. a Gejza név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Gejza név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Gejza név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Gejza névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Gejza név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Gejza nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Gejza névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!