Imogén - Az Imogén név jelentése, Imogén névnapjai, Imogén név becézése és más érdekességek:

● Az Imogén név eredete: angol - kelta

● Az Imogén név jelentése:

lány, leány

● Az Imogén név becézése / Imogén becenevei:

Imó, Imóka, Imu, Imuka, Géni, Génu

● Imogén névnapja:

február 1.június 19.szeptember 16.
● Az Imogén név típusa: I betűs női név / lánynév
● Az Imogén név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Imogén névről? Görgess lejjebb!
Az Imogén az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Imogén névről

● Az Imogén név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Imogén név számmisztikai elemzése:
I ( 9 ) + M ( 4 ) + O ( 6 ) + G ( 7 ) + É ( 5 ) + N ( 5 ) = 36 ( 3 + 6 )
Az Imogén névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● Az Imogén név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Imogén név ? Jó helyen jársz!
Az Imogén: 6 betűből álló női név / lánynév
Az Imogén név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
Az Imogén név magánhangzói: É, I, O,
Az Imogén név mássalhangzói: G, M, N,
Az Imogén név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

Az Imogén névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Imogén névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 119 db I betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 80 női név / lány név és 39 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
I betűs női nevek / lánynevek listája I betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Imogén névvel kapcsolatban. az Imogén név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Imogén név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Imogén név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Imogén névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Imogén név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Imogén nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Imogén névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!