Ivána - Az Ivána név jelentése, Ivána névnapjai, Ivána név becézése és más érdekességek:

● Az Ivána név eredete: szláv - magyar

● Az Ivána név jelentése:

Isten kegyelmes ( Az Iván férfinév női változata )

● Az Ivána név becézése / Ivána becenevei:

Ivánka, Vánka, Váni, Ivi, Iva

● Ivána névnapja:

május 12.május 13.
● Az Ivána név típusa: I betűs női név / lánynév
● Az Ivána név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Ivána névről? Görgess lejjebb!
Az Ivána az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Ivána névről

● Az Ivána név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Ivána név számmisztikai elemzése:
I ( 9 ) + V ( 4 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) + A ( 1 ) = 20 ( 2 + 0 )
Az Ivána névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● Az Ivána név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Ivána név ? Jó helyen jársz!
Az Ivána: 5 betűből álló női név / lánynév
Az Ivána név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
Az Ivána név magánhangzói: A, Á, I,
Az Ivána név mássalhangzói: N, V,
Az Ivána név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

Az Ivána névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Ivána névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 119 db I betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 80 női név / lány név és 39 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
I betűs női nevek / lánynevek listája I betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Ivána névvel kapcsolatban. az Ivána név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Ivána név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Ivána név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Ivána névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Ivána név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Ivána nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Ivána névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!