Akács - Az Akács név jelentése, Akács névnapjai, Akács név becézése és más érdekességek:

● Az Akács név eredete: görög - latin - magyar

● Az Akács név jelentése:

ártatlan ( Az Achatius régi magyar alakja )

● Az Akács név becézése / Akács becenevei:

Aki, Akike, Akácska, Kácska

● Akács névnapja:

február 27.március 31.május 8.június 22.
● Az Akács név típusa: A betűs férfi név / fiúnév
● Az Akács név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Akács névről? Görgess lejjebb!
Az Akács az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Akács névről

● Az Akács név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Akács név számmisztikai elemzése:
A ( 1 ) + K ( 2 ) + Á ( 1 ) + C ( 3 ) + S ( 1 ) = 8 ( 8 )
Az Akács névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● Az Akács név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Akács név ? Jó helyen jársz!
Az Akács: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Akács név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
Az Akács név magánhangzói: A, Á,
Az Akács név mássalhangzói: CS, K,
Az Akács név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

Az Akács névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Akács névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 515 db A betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 331 női név / lány név és 184 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
A betűs női nevek / lánynevek listája A betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Akács névvel kapcsolatban. az Akács név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Akács név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Akács név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Akács névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Akács név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Akács nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Akács névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!