Derzs - A Derzs név jelentése, Derzs névnapjai, Derzs név becézése és más érdekességek:

● A Derzs név eredete: szláv - magyar

● A Derzs név jelentése:

( A Ders alakváltozata )

● A Derzs név becézése / Derzs becenevei:

Derzsi, Derzsus, Erzs

● Derzs névnapja:

március 25.december 14.
● A Derzs név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Derzs név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Derzs névről? Görgess lejjebb!
A Derzs az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Derzs névről

● A Derzs név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Derzs név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + E ( 5 ) + R ( 9 ) + Z ( 8 ) + S ( 1 ) = 27 ( 2 + 7 )
A Derzs névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Derzs név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Derzs név ? Jó helyen jársz!
A Derzs: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Derzs név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Derzs név magánhangzói: E,
A Derzs név mássalhangzói: ZS, D, R,
A Derzs név szótagszáma: 1 szótagú férfi név / fiúnév

A Derzs névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Derzs névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 220 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 121 női név / lány név és 99 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Derzs névvel kapcsolatban. a Derzs név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Derzs név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Derzs név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Derzs névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Derzs név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Derzs nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Derzs névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!