Dániel - A Dániel név jelentése, Dániel névnapjai, Dániel név becézése és más érdekességek:

● A Dániel név eredete: héber ( bibliai )

● A Dániel név jelentése:

Isten a bírám

● A Dániel név becézése / Dániel becenevei:

Dáni, Dani, Danus, Dánika, Danika, Dankó

● Dániel névnapja:

február 16.július 21.szeptember 26.október 10.november 23.december 11.
● A Dániel név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Dániel név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Dániel névről? Görgess lejjebb!
A Dániel az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Dániel névről

● A Dániel név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Dániel név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) + I ( 9 ) + E ( 5 ) + L ( 3 ) = 27 ( 2 + 7 )
A Dániel névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Dániel név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Dániel név ? Jó helyen jársz!
A Dániel: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Dániel név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Dániel név magánhangzói: Á, E, I,
A Dániel név mássalhangzói: D, L, N,
A Dániel név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Dániel névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Dániel névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 223 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 122 női név / lány név és 101 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Dániel névvel kapcsolatban. a Dániel név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Dániel név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Dániel név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Dániel névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Dániel név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Dániel nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Dániel névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!