Dilen - A Dilen név jelentése, Dilen névnapjai, Dilen név becézése és más érdekességek:

● A Dilen név eredete: kelta

● A Dilen név jelentése:

oroszlánhoz hasonlatos, hűséges férfi ( Dilon alakváltozata )

● A Dilen név becézése / Dilen becenevei:

Dili, Dilus, Lenus

● Dilen névnapja:

március 20.
● A Dilen név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Dilen név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Dilen névről? Görgess lejjebb!
A Dilen az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Dilen névről

● A Dilen név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Dilen név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + I ( 9 ) + L ( 3 ) + E ( 5 ) + N ( 5 ) = 26 ( 2 + 6 )
A Dilen névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● A Dilen név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Dilen név ? Jó helyen jársz!
A Dilen: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Dilen név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Dilen név magánhangzói: E, I,
A Dilen név mássalhangzói: D, L, N,
A Dilen név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Dilen névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Dilen névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 223 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 122 női név / lány név és 101 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Dilen névvel kapcsolatban. a Dilen név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Dilen név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Dilen név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Dilen névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Dilen név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Dilen nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Dilen névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!