Delánó - A Delánó név jelentése, Delánó névnapjai, Delánó név becézése és más érdekességek:

● A Delánó név eredete: francia

● A Delánó név jelentése:

az éger ligetből származó (A Delani női név férfi párja)

● A Delánó név becézése / Delánó becenevei:

Deli, Lánó, Delus, Delka, Lánus

● Delánó névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● A Delánó név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Delánó név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Delánó névről? Görgess lejjebb!
A Delánó az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Delánó névről

● A Delánó név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Delánó név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + E ( 5 ) + L ( 3 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) + Ó ( 6 ) = 24 ( 2 + 4 )
A Delánó névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● A Delánó név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Delánó név ? Jó helyen jársz!
A Delánó: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Delánó név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Delánó név magánhangzói: Á, E, Ó,
A Delánó név mássalhangzói: D, L, N,
A Delánó név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Delánó névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Delánó névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 220 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 121 női név / lány név és 99 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Delánó névvel kapcsolatban. a Delánó név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Delánó név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Delánó név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Delánó névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Delánó név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Delánó nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Delánó névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!