Lucián - A Lucián név jelentése, Lucián névnapjai, Lucián név becézése és más érdekességek:

● A Lucián név eredete: latin

● A Lucián név jelentése:

Lucius családjából származó

● A Lucián név becézése / Lucián becenevei:

Cián, Ciánka, Luci, Lucus, Lucó, Lucka

● Lucián névnapja:

január 7.május 28.
● A Lucián név típusa: L betűs férfi név / fiúnév
● A Lucián név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Lucián névről? Görgess lejjebb!
A Lucián az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Lucián névről

● A Lucián név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Lucián név számmisztikai elemzése:
L ( 3 ) + U ( 3 ) + C ( 3 ) + I ( 9 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) = 24 ( 2 + 4 )
A Lucián névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● A Lucián név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Lucián név ? Jó helyen jársz!
A Lucián: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Lucián név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Lucián név magánhangzói: Á, I, U,
A Lucián név mássalhangzói: C, L, N,
A Lucián név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Lucián névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Lucián névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 253 db L betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 178 női név / lány név és 75 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
L betűs női nevek / lánynevek listája L betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Lucián névvel kapcsolatban. a Lucián név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Lucián név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Lucián név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Lucián névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Lucián név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Lucián nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Lucián névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!