Lukács - A Lukács név jelentése, Lukács névnapjai, Lukács név becézése és más érdekességek:

● A Lukács név eredete: latin

● A Lukács név jelentése:

Luciana tartományból való férfi.

● A Lukács név becézése / Lukács becenevei:

Lukácska, Luki, Luksi, Kácsi, Kácsó, Kácsu

● Lukács névnapja:

február 17.október 18.
● A Lukács név típusa: L betűs férfi név / fiúnév
● A Lukács név előfordulási gyakorisága: Ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Lukács névről? Görgess lejjebb!
A Lukács az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Lukács névről

● A Lukács név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Lukács név számmisztikai elemzése:
L ( 3 ) + U ( 3 ) + K ( 2 ) + Á ( 1 ) + C ( 3 ) + S ( 1 ) = 13 ( 1 + 3 )
A Lukács névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● A Lukács név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Lukács név ? Jó helyen jársz!
A Lukács: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Lukács név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Lukács név magánhangzói: Á, U,
A Lukács név mássalhangzói: CS, K, L,
A Lukács név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Lukács névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Lukács névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 253 db L betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 178 női név / lány név és 75 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
L betűs női nevek / lánynevek listája L betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Lukács névvel kapcsolatban. a Lukács név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Lukács név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Lukács név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Lukács névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Lukács név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Lukács nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Lukács névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!