Lázár - A Lázár név jelentése, Lázár névnapjai, Lázár név becézése és más érdekességek:

● A Lázár név eredete: görög - héber

● A Lázár név jelentése:

Isten a segítőm, Isten segített

● A Lázár név becézése / Lázár becenevei:

Lázárka, Lázi, Lázus, Ázi, Ázika, Lazi, Lazus, Lazika

● Lázár névnapja:

február 23.november 7.december 17.december 27.
● A Lázár név típusa: L betűs férfi név / fiúnév
● A Lázár név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Lázár névről? Görgess lejjebb!
A Lázár az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Lázár névről

● A Lázár név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Lázár név számmisztikai elemzése:
L ( 3 ) + Á ( 1 ) + Z ( 8 ) + Á ( 1 ) + R ( 9 ) = 22 ( 2 + 2 )
A Lázár névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● A Lázár név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Lázár név ? Jó helyen jársz!
A Lázár: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Lázár név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Lázár név magánhangzói: Á,
A Lázár név mássalhangzói: L, R, Z,
A Lázár név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Lázár névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Lázár névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 250 db L betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 176 női név / lány név és 74 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
L betűs női nevek / lánynevek listája L betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Lázár névvel kapcsolatban. a Lázár név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Lázár név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Lázár név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Lázár névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Lázár név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Lázár nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Lázár névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!