Lóránd - A Lóránd név jelentése, Lóránd névnapjai, Lóránd név becézése és más érdekességek:

● A Lóránd név eredete: germán

● A Lóránd név jelentése:

dicsőséges, merész ( A Lóránt régies változata. )

● A Lóránd név becézése / Lóránd becenevei:

Lóri, Lórika, Lórcsi, Rándi, Ándi, Ánduka

● Lóránd névnapja:

január 15.
● A Lóránd név típusa: L betűs férfi név / fiúnév
● A Lóránd név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Lóránd névről? Görgess lejjebb!
A Lóránd az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Lóránd névről

● A Lóránd név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Lóránd név számmisztikai elemzése:
L ( 3 ) + Ó ( 6 ) + R ( 9 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) + D ( 4 ) = 28 ( 2 + 8 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Lóránd névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Lóránd név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Lóránd név ? Jó helyen jársz!
A Lóránd: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Lóránd név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Lóránd név magánhangzói: Á, Ó,
A Lóránd név mássalhangzói: D, L, N, R,
A Lóránd név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Lóránd névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Lóránd névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 253 db L betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 178 női név / lány név és 75 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
L betűs női nevek / lánynevek listája L betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Lóránd névvel kapcsolatban. a Lóránd név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Lóránd név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Lóránd név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Lóránd névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Lóránd név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Lóránd nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Lóránd névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!