Ámor - Az Ámor név jelentése, Ámor névnapjai, Ámor név becézése és más érdekességek:

● Az Ámor név eredete: latin

● Az Ámor név jelentése:

A rómia mitológia szerelemistenének neve

● Az Ámor név becézése / Ámor becenevei:

Mori, Ámi, Ámika

● Ámor névnapja:

február 6.
● Az Ámor név típusa: Á betűs férfi név / fiúnév
● Az Ámor név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Ámor névről? Görgess lejjebb!
Az Ámor az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Ámor névről

● Az Ámor név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Ámor név számmisztikai elemzése:
Á ( 1 ) + M ( 4 ) + O ( 6 ) + R ( 9 ) = 20 ( 2 + 0 )
Az Ámor névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● Az Ámor név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Ámor név ? Jó helyen jársz!
Az Ámor: 4 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Ámor név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
Az Ámor név magánhangzói: Á, O,
Az Ámor név mássalhangzói: M, R,
Az Ámor név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

Az Ámor névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Ámor névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 66 db Á betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 23 női név / lány név és 43 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
Á betűs női nevek / lánynevek listája Á betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Ámor névvel kapcsolatban. az Ámor név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Ámor név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Ámor név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Ámor névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Ámor név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Ámor nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Ámor névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!