Álmos - Az Álmos név jelentése, Álmos névnapjai, Álmos név becézése és más érdekességek:

● Az Álmos név eredete: török - magyar

● Az Álmos név jelentése:

megvett, megvásárolt

● Az Álmos név becézése / Álmos becenevei:

Álmi, Álmika

● Álmos névnapja:

február 20.
● Az Álmos név típusa: Á betűs férfi név / fiúnév
● Az Álmos név előfordulási gyakorisága: Ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Álmos névről? Görgess lejjebb!
Az Álmos az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Álmos névről

● Az Álmos név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Álmos név számmisztikai elemzése:
Á ( 1 ) + L ( 3 ) + M ( 4 ) + O ( 6 ) + S ( 1 ) = 15 ( 1 + 5 )
Az Álmos névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● Az Álmos név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Álmos név ? Jó helyen jársz!
Az Álmos: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Álmos név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
Az Álmos név magánhangzói: Á, O,
Az Álmos név mássalhangzói: L, M, S,
Az Álmos név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

Az Álmos névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Álmos névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 65 db Á betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 22 női név / lány név és 43 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
Á betűs női nevek / lánynevek listája Á betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Álmos névvel kapcsolatban. az Álmos név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Álmos név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Álmos név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Álmos névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Álmos név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Álmos nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Álmos névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!