Ábel - Az Ábel név jelentése, Ábel névnapjai, Ábel név becézése és más érdekességek:

● Az Ábel név eredete: héber ( bibliai )

● Az Ábel név jelentése:

fiú

● Az Ábel név becézése / Ábel becenevei:

Ábelka, Ábi, Ábika, Abi

● Ábel névnapja:

január 2.június 2.augusztus 5.december 5.december 9.
● Az Ábel név típusa: Á betűs férfi név / fiúnév
● Az Ábel név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Ábel névről? Görgess lejjebb!
Az Ábel az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Ábel névről

● Az Ábel név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Ábel név számmisztikai elemzése:
Á ( 1 ) + B ( 2 ) + E ( 5 ) + L ( 3 ) = 11 ( 1 + 1 )
Az Ábel névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● Az Ábel név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Ábel név ? Jó helyen jársz!
Az Ábel: 4 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Ábel név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
Az Ábel név magánhangzói: Á, E,
Az Ábel név mássalhangzói: B, L,
Az Ábel név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

Az Ábel névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Ábel névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 66 db Á betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 23 női név / lány név és 43 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
Á betűs női nevek / lánynevek listája Á betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Ábel névvel kapcsolatban. az Ábel név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Ábel név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Ábel név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Ábel névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Ábel név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Ábel nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Ábel névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!