Ádám - Az Ádám név jelentése, Ádám névnapjai, Ádám név becézése és más érdekességek:

● Az Ádám név eredete: sumér - héber

● Az Ádám név jelentése:

Sumér-héber eredetű bibliai név. A név jelentése:ember

● Az Ádám név becézése / Ádám becenevei:

Ádámka, Ádi, Ádika

● Ádám névnapja:

szeptember 9.december 24.
● Az Ádám név típusa: Á betűs férfi név / fiúnév
● Az Ádám név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Ádám névről? Görgess lejjebb!
Az Ádám az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Ádám névről

● Az Ádám név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Ádám név számmisztikai elemzése:
Á ( 1 ) + D ( 4 ) + Á ( 1 ) + M ( 4 ) = 10 ( 1 + 0 )
Az Ádám névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● Az Ádám név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Ádám név ? Jó helyen jársz!
Az Ádám: 4 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Ádám név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
Az Ádám név magánhangzói: Á,
Az Ádám név mássalhangzói: D, M,
Az Ádám név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

Az Ádám névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Ádám névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 66 db Á betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 23 női név / lány név és 43 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
Á betűs női nevek / lánynevek listája Á betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Ádám névvel kapcsolatban. az Ádám név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Ádám név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Ádám név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Ádám névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Ádám név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Ádám nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Ádám névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!