Dezsér - A Dezsér név jelentése, Dezsér névnapjai, Dezsér név becézése és más érdekességek:

● A Dezsér név eredete: latin - magyar

● A Dezsér név jelentése:

óhajtott, kívánt ( gyermek ) ( A Dezső régi magyar alakja. )

● A Dezsér név becézése / Dezsér becenevei:

Dezse, Dezsi, Dezsike, Zsérus, Ezse

● Dezsér névnapja:

február 11.május 23.május 30.november 15.december 15.december 18.
● A Dezsér név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Dezsér név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Dezsér névről? Görgess lejjebb!
A Dezsér az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Dezsér névről

● A Dezsér név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Dezsér név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + E ( 5 ) + Z ( 8 ) + S ( 1 ) + É ( 5 ) + R ( 9 ) = 32 ( 3 + 2 )
A Dezsér névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Dezsér név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Dezsér név ? Jó helyen jársz!
A Dezsér: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Dezsér név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Dezsér név magánhangzói: E, É,
A Dezsér név mássalhangzói: ZS, D, R,
A Dezsér név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Dezsér névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Dezsér névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 223 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 122 női név / lány név és 101 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Dezsér névvel kapcsolatban. a Dezsér név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Dezsér név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Dezsér név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Dezsér névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Dezsér név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Dezsér nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Dezsér névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!