Dezső - A Dezső név jelentése, Dezső névnapjai, Dezső név becézése és más érdekességek:

● A Dezső név eredete: latin - magyar

● A Dezső név jelentése:

óhajtott, kívánt gyermek.

● A Dezső név becézése / Dezső becenevei:

Dezsi, Dezsike, Dezske, Dedi, Decsi, Dezse, Dezsek, Deske

● Dezső névnapja:

február 11.május 23.május 30.november 15.december 15.december 18.
● A Dezső név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Dezső név előfordulási gyakorisága: Közepesen gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Dezső névről? Görgess lejjebb!
A Dezső az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Dezső névről

● A Dezső név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Dezső név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + E ( 5 ) + Z ( 8 ) + S ( 1 ) + Ő ( 1 ) = 19 ( 1 + 9 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Dezső névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Dezső név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Dezső név ? Jó helyen jársz!
A Dezső: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Dezső név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Dezső név magánhangzói: E, Ő,
A Dezső név mássalhangzói: ZS, D,
A Dezső név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Dezső névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Dezső névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 223 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 122 női név / lány név és 101 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Dezső névvel kapcsolatban. a Dezső név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Dezső név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Dezső név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Dezső névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Dezső név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Dezső nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Dezső névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!