Ditmár - A Ditmár név jelentése, Ditmár névnapjai, Ditmár név becézése és más érdekességek:

● A Ditmár név eredete: germán

● A Ditmár név jelentése:

híres nép

● A Ditmár név becézése / Ditmár becenevei:

Ditus, Ditmi, Itmi, Mári, Márka

● Ditmár névnapja:

január 2.
● A Ditmár név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Ditmár név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Ditmár névről? Görgess lejjebb!
A Ditmár az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Ditmár névről

● A Ditmár név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Ditmár név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + I ( 9 ) + T ( 2 ) + M ( 4 ) + Á ( 1 ) + R ( 9 ) = 29 ( 2 + 9 ) = 11 ( 1 + 1 )
A Ditmár névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● A Ditmár név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Ditmár név ? Jó helyen jársz!
A Ditmár: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Ditmár név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Ditmár név magánhangzói: Á, I,
A Ditmár név mássalhangzói: D, M, R, T,
A Ditmár név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Ditmár névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Ditmár névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 220 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 121 női név / lány név és 99 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Ditmár névvel kapcsolatban. a Ditmár név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Ditmár név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Ditmár név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Ditmár névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Ditmár név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Ditmár nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Ditmár névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!