Demjén - A Demjén név jelentése, Demjén névnapjai, Demjén név becézése és más érdekességek:

● A Demjén név eredete: görög - latin

● A Demjén név jelentése:

szelidítő ( A Damján önállósult alakváltozata. )

● A Demjén név becézése / Demjén becenevei:

Demi, Demus, Demke

● Demjén névnapja:

szeptember 26.szeptember 27.
● A Demjén név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Demjén név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Demjén névről? Görgess lejjebb!
A Demjén az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Demjén névről

● A Demjén név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Demjén név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + E ( 5 ) + M ( 4 ) + J ( 1 ) + É ( 5 ) + N ( 5 ) = 24 ( 2 + 4 )
A Demjén névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● A Demjén név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Demjén név ? Jó helyen jársz!
A Demjén: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Demjén név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Demjén név magánhangzói: E, É,
A Demjén név mássalhangzói: D, J, M, N,
A Demjén név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Demjén névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Demjén névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 223 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 122 női név / lány név és 101 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Demjén névvel kapcsolatban. a Demjén név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Demjén név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Demjén név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Demjén névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Demjén név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Demjén nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Demjén névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!