Donátó - A Donátó név jelentése, Donátó névnapjai, Donátó név becézése és más érdekességek:

● A Donátó név eredete: olasz - latin

● A Donátó név jelentése:

Istentől ajándékozott ( A Donát olasz eredetű alakváltozata )

● A Donátó név becézése / Donátó becenevei:

Nátó, Náti, Doni, Dodi, Nátus

● Donátó névnapja:

február 17.július 7.augusztus 7.
● A Donátó név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Donátó név előfordulási gyakorisága: Közepesen gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Donátó névről? Görgess lejjebb!
A Donátó az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Donátó névről

● A Donátó név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Donátó név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + O ( 6 ) + N ( 5 ) + Á ( 1 ) + T ( 2 ) + Ó ( 6 ) = 24 ( 2 + 4 )
A Donátó névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● A Donátó név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Donátó név ? Jó helyen jársz!
A Donátó: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Donátó név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Donátó név magánhangzói: Á, O, Ó,
A Donátó név mássalhangzói: D, N, T,
A Donátó név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Donátó névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Donátó névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 223 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 122 női név / lány név és 101 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Donátó névvel kapcsolatban. a Donátó név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Donátó név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Donátó név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Donátó névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Donátó név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Donátó nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Donátó névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!