Dárió - A Dárió név jelentése, Dárió névnapjai, Dárió név becézése és más érdekességek:

● A Dárió név eredete: olasz - perzsa - latin

● A Dárió név jelentése:

birtokos, nagy hatalmú ( A Dárius név olasz eredetű alakváltozata )

● A Dárió név becézése / Dárió becenevei:

Dári, Dárika, Rió, Rius, Dárka

● Dárió névnapja:

október 25.december 19.
● A Dárió név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Dárió név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Dárió névről? Görgess lejjebb!
A Dárió az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Dárió névről

● A Dárió név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Dárió név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + Á ( 1 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + Ó ( 6 ) = 29 ( 2 + 9 ) = 11 ( 1 + 1 )
A Dárió névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● A Dárió név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Dárió név ? Jó helyen jársz!
A Dárió: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Dárió név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Dárió név magánhangzói: Á, I, Ó,
A Dárió név mássalhangzói: D, R,
A Dárió név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Dárió névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Dárió névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 223 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 122 női név / lány név és 101 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Dárió névvel kapcsolatban. a Dárió név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Dárió név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Dárió név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Dárió névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Dárió név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Dárió nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Dárió névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!