Epifánia - Az Epifánia név jelentése, Epifánia névnapjai, Epifánia név becézése és más érdekességek:

● Az Epifánia név eredete: görög

● Az Epifánia név jelentése:

megjelenés, jelenlét

● Az Epifánia név becézése / Epifánia becenevei:

Epi, Fáni, Fánika, Fáncsi, Pifi, Pifke

● Epifánia névnapja:

január 6.január 21.
● Az Epifánia név típusa: E betűs női név / lánynév
● Az Epifánia név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Epifánia névről? Görgess lejjebb!
Az Epifánia az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Epifánia névről

● Az Epifánia név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Epifánia név számmisztikai elemzése:
E ( 5 ) + P ( 7 ) + I ( 9 ) + F ( 6 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) + I ( 9 ) + A ( 1 ) = 43 ( 4 + 3 )
Az Epifánia névszáma: 7
A 7-es szám jegyében született ember életét a bölcsesség, az okkult tudás és a titkok jellemzik. Olyan tudás  birtokosai, amivel egyszerűen irányíthatják a többieket. Könnyedén felszínre hozzák még a legtitkosabb érzéseket, gondolatokat is, szinte belelátnak másokba. Nagyon erősek a megérzéseik is, amiket az élet minden területén kamatoztatnak. Erős akaratukkal könnyedén manipulálják a környezetüket is, de sosem élnek vissza a képességeikkel.

● Az Epifánia név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Epifánia név ? Jó helyen jársz!
Az Epifánia: 8 betűből álló női név / lánynév
Az Epifánia név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
Az Epifánia név magánhangzói: A, Á, E, I,
Az Epifánia név mássalhangzói: F, N, P,
Az Epifánia név szótagszáma: 5 szótagú női név / lánynév

Az Epifánia névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Epifánia névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 234 db E betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 147 női név / lány név és 87 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
E betűs női nevek / lánynevek listája E betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Epifánia névvel kapcsolatban. az Epifánia név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Epifánia név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Epifánia név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Epifánia névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Epifánia név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Epifánia nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Epifánia névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!