Demény - A Demény név jelentése, Demény névnapjai, Demény név becézése és más érdekességek:

● A Demény név eredete: magyar

● A Demény név jelentése:

szelídítő ( A Demjén régi magyar alakváltozata )

● A Demény név becézése / Demény becenevei:

Demi, Demike, Demus

● Demény névnapja:

szeptember 26.szeptember 27.
● A Demény név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Demény név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Demény névről? Görgess lejjebb!
A Demény az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Demény névről

● A Demény név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Demény név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + E ( 5 ) + M ( 4 ) + É ( 5 ) + N ( 5 ) + Y ( 7 ) = 30 ( 3 + 0 )
A Demény névszáma: 3
A 3-as szám jegyében született ember örök kételkedő. Mindennel / mindenkivel ellenkezik, és éppen ebből az állandó feszültségből képes megalkotni a legtökéletesebb egységet. Erős a fantáziája, ugyanakkor meglehetősen gyakorlatias is az élet minden területén.  Legfontosabb célja a világ jobbá tétele, az ellentétek megszüntetése és ezért bármikor tenni is képes. A váratlan felemelkedés, az elérhetetlennek vélt siker és gazdagság megtalálása jellemzi.

● A Demény név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Demény név ? Jó helyen jársz!
A Demény: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Demény név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Demény név magánhangzói: E, É,
A Demény név mássalhangzói: NY, D, M,
A Demény név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Demény névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Demény névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 223 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 122 női név / lány név és 101 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Demény névvel kapcsolatban. a Demény név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Demény név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Demény név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Demény névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Demény név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Demény nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Demény névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!