Dán - A Dán név jelentése, Dán névnapjai, Dán név becézése és más érdekességek:

● A Dán név eredete: héber

● A Dán név jelentése:

bíró, ítélő

● A Dán név becézése / Dán becenevei:

Dáni, Dánci, Dánu, Dánus

● Dán névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● A Dán név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Dán név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Dán névről? Görgess lejjebb!
A Dán az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Dán névről

● A Dán név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Dán név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Dán névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Dán név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Dán név ? Jó helyen jársz!
A Dán: 3 betűből álló férfi név / fiúnév
A Dán név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Dán név magánhangzói: Á,
A Dán név mássalhangzói: D, N,
A Dán név szótagszáma: 1 szótagú férfi név / fiúnév

A Dán névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Dán névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 223 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 122 női név / lány név és 101 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Dán névvel kapcsolatban. a Dán név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Dán név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Dán név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Dán névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Dán név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Dán nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Dán névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!