Jankó - A Jankó név jelentése, Jankó névnapjai, Jankó név becézése és más érdekességek:

● A Jankó név eredete: héber ( bibliai ) - magyar

● A Jankó név jelentése:

Jahve megkegyelmezett (A János önállósult becézője )

● A Jankó név becézése / Jankó becenevei:

Jancsi, Jan, Ankó, Anku, Ankusz

● Jankó névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● A Jankó név típusa: J betűs férfi név / fiúnév
● A Jankó név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Jankó névről? Görgess lejjebb!
A Jankó az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Jankó névről

● A Jankó név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Jankó név számmisztikai elemzése:
J ( 1 ) + A ( 1 ) + N ( 5 ) + K ( 2 ) + Ó ( 6 ) = 15 ( 1 + 5 )
A Jankó névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● A Jankó név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Jankó név ? Jó helyen jársz!
A Jankó: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Jankó név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Jankó név magánhangzói: A, Ó,
A Jankó név mássalhangzói: J, K, N,
A Jankó név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Jankó névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Jankó névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 141 db J betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 80 női név / lány név és 61 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
J betűs női nevek / lánynevek listája J betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Jankó névvel kapcsolatban. a Jankó név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Jankó név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Jankó név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Jankó névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Jankó név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Jankó nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Jankó névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!