Jóska - A Jóska név jelentése, Jóska névnapjai, Jóska név becézése és más érdekességek:

● A Jóska név eredete: héber ( bibliai )

● A Jóska név jelentése:

kegyes Isten ( A József név becézéséből )

● A Jóska név becézése / Jóska becenevei:

Jósika, Jósa, Jocó, Jocika, Jojó

● Jóska névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● A Jóska név típusa: J betűs férfi név / fiúnév
● A Jóska név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Jóska névről? Görgess lejjebb!
A Jóska az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Jóska névről

● A Jóska név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Jóska név számmisztikai elemzése:
J ( 1 ) + Ó ( 6 ) + S ( 1 ) + K ( 2 ) + A ( 1 ) = 11 ( 1 + 1 )
A Jóska névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● A Jóska név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Jóska név ? Jó helyen jársz!
A Jóska: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Jóska név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Jóska név magánhangzói: A, Ó,
A Jóska név mássalhangzói: J, K, S,
A Jóska név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Jóska névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Jóska névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 143 db J betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 80 női név / lány név és 63 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
J betűs női nevek / lánynevek listája J betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Jóska névvel kapcsolatban. a Jóska név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Jóska név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Jóska név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Jóska névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Jóska név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Jóska nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Jóska névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!