Johanán - A Johanán név jelentése, Johanán névnapjai, Johanán név becézése és más érdekességek:

● A Johanán név eredete: héber ( bibliai )

● A Johanán név jelentése:

Isten kegyelmes, Jahve kegyelmes volt, az Úr jóindulatú / jóságos / kedves

● A Johanán név becézése / Johanán becenevei:

Hanán, Hanci, Hancu, Johi, Náni, Nánka

● Johanán névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● A Johanán név típusa: J betűs férfi név / fiúnév
● A Johanán név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Johanán névről? Görgess lejjebb!
A Johanán az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Johanán névről

● A Johanán név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Johanán név számmisztikai elemzése:
J ( 1 ) + O ( 6 ) + H ( 8 ) + A ( 1 ) + N ( 5 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) = 27 ( 2 + 7 )
A Johanán névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Johanán név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Johanán név ? Jó helyen jársz!
A Johanán: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Johanán név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Johanán név magánhangzói: A, Á, O,
A Johanán név mássalhangzói: H, J, N,
A Johanán név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Johanán névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Johanán névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 143 db J betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 80 női név / lány név és 63 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
J betűs női nevek / lánynevek listája J betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Johanán névvel kapcsolatban. a Johanán név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Johanán név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Johanán név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Johanán névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Johanán név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Johanán nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Johanán névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!